Vopsim Bio ouale ?

Vopsim Bio ouale ?

Va tin ?
SHARE
, / 514 0

oua-vopsite-bio-blogDesi Pastele a trecut, vin din spate, anacronic, cu o idee de vopsit Bio, ouale de Pasti. Le mananci sau nu, ar fi dragut sa le faci macar.

Suntem in perioada de negare, si nu prea ne mai plac chestiile artificiale, inclusiv colorantii. Stiati caci colorantii din mancarea sintetica cauzeaza hiperactivitate copiilor? In Marea Britanie exista reglementari ale etichetei in acest sens.   Cel mai adesea, derivate din carbune, ele sunt cancerigene si toxice, cu specificitate pe distrugerea nervilor si tumori.

Stop, nu mai zic nimic de chestiile astea.

Folosind, chestii vegetale si comestibile pentru vopsit, nu e nicio problema daca oul va lua culoare din colorant, in plus de asta totul e o surpriza: niciodata nu stii ce culoare iti iese…

Sunt o groaza de chestii care merg la vopsit, insa acum si aici, va prezint posibilitati de vopsire cu ingrediente ce sunt foarte indemânabile (exista cuvantul asta? Acum, da.)  Luati aminte la foto pentru culori si ingrediente.

Ingredientele cu steluta au fost combinate cu apa, si au fost fierte o ora, pentru extragerea culorii. Chlorella si turmericul nu au fost fierte, deoarece nu s-a dorit ca toate ingredientele sa fiarba. In loc sa fac asta, am turnat apa fiarta pe pudra, am acoperit si am asteptat intre 30 si 60 de minute.  Chlorella a lasat un verde pal. Ai putea incerca cu spanac, de exemplu.  Nu stiu cum trebuie sa faci pentru a-ti iesi un verde puternic…  Patrunjelul, de exemplu, a lasat o culoare galbuie-verzuie, cam ca a oualor naturale.

Ceaiul lasa culori inchise si puternice.  Ceaiul verde are si el culori mate si asezate. Vinul rosu da nastere la cristale, dupa vopsire. Probabil ca depinde de vin.

Nu a fost uitat otetul niciodata, din niciun mix de culori. O lingurita doar.

Fii Creativa ! Varza fiarta lasa o culoare albastruie. Strugurii, rodia sau visinele sunt extraordinare. Se spune prin bransa asta hipsterista ca ceapa rosie da un violet-albastrui, iar cea alba un portocaliu elegant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.