Vichyssoise

Vichyssoise

Usor de realizat
SHARE
, / 550 0

vichyssoiseSupa clasica de vara creată in anul 1920 de catre Louis Diat, chef la Ritz-Carlton in New York.

4-6 persoane

  • 50 g unt
  • 450 g praz
  • 3 salote mari(ce este o salota?  Ceapa de apa 😉
  • 250 g cartofi taiati in cuburi
  • 1 litru si trei sferturi de apa sau supa de pui daca ai fost harnica
  • 300 ml smantana
  • suc de lamaie
  • sare, piper, ceapa verde taiata fin pentru a adauga la sfarsit
  1. topeste untul si pregateste putin(15-20 mim) prazul si ceapa, pana se inmoaie. Vezi sa nu le faci maro…
  2. adauga cartofii si lasa-i si pe ei sa stea cateva minute prin cratita
  3. adauga apa sau supa de pui, sare si piper dupa gust. Cand incepe sa clocoteasca, trebuie sa reduci temperatura si sa acoperi partial cratita. Lasa asa cam15 minute, pana cartofii sunt moi.
  4. Lasa sa se raceasca, dupa care trece toata compozitia prin blender. Transfera intr-un bol mai mare si adauga smantana. Daca consistenta e prea groasa, adauga putina apa rece.
  5. Supa trebuie lasata sa se odihneasca 4 ore, inainte de a fi servita, dupa care ii poti adauga suc de lamaie si frunzele de ceapa verde taiate fin.

 

info: energie: 547 kcal, carbohidrati 17.7 g, colesterol 129 mg, calciu 79 mg, sodiu 103 mg, grasime 51 g din care 32 g saturata.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.