Pericolul din plastic

Pericolul din plastic

SHARE
, / 349 0

biberonAsa cum sper ca stiu majoritatea parintilor, BPA sau Bisfenolul A , este un produs chimic de care trebuie sa stai departe.

Institutiile de specialitate il definesc ca un produs chimic folosit  la fabricarea multor recipiente alimentare din plastic, și pot fi găsite si în unele recipiente din metal, datorita unei rășini epoxidice  folosite la fabricarea acestora.

În 2008 , Food and Drug Administration a efectuat un studiu privind BPA și a descoperit că substanțele chimice se pot infiltra din plastic in mancare ,atunci când recipientul este  încălzit ( acesta este motivul pentru care ar trebui ca întotdeauna produsele alimentare incalzite la microunde sa  stea in recipiente de sticla sau ceramice, speciale pentru  microunde ) . Mai multe teste au legat BPA si la o cauza potentiala de cancer , diabet , și infertilitate , deși din păcate , efectele sunt încă prea vagi pentru a fi considerate cu adevărat dăunătoare chimic, suficient pentru a fi eliminate de la utilizarea în procesul de fabricație .

Recent , BPA a fost interzis in fabricarea biberoanelor , dar o statistica mă face să cred că nu este de ajuns . Un sondaj realizat prin intermediul Centrelor de Control al Bolilor a găsit BPA in urina a 93 % dintre americani . Și copiii noștri au cele mai ridicate niveluri . ” Prin urmare , parintii constienti ar trebui să aleaga produse fara BPA, deoarece efectele sunt încă în mare parte necunoscute .

Mai multe studii recente au legat chiar și BPA cu un risc crescut de obezitate . Evident, dieta saraca si lipsa de exercitii fizice sunt principalii factori care contribuie , dar asocierea în sine este ingrijoratoare . Mai ales atunci când vine vorba de copii noștri , un studiu realizat de Journal of American Medical Association a constatat ca copii expusi la niveluri ridicate de BPA ” au de cinci ori mai multe sanse de a fi obezi, decat copiii cu un nivel scazut . ”

Din nou , efectele BPA în acest moment nu sunt încă complet înțelese .Dar, pentru a fi în siguranță , as recomanda dupa cum spuneam, sa cautati   produse care pretind a fi fara BPA, inclusiv jucarii pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.