Nemuritorul, sper…, alaptat la san.

Nemuritorul, sper…, alaptat la san.

SHARE
, / 322 0

Crezi că ai auzit totul atunci când vine vorba de alaptat la san?

Mai gandeste-te.

Datorita conștientizarii crescute în ultimii 10 ani , si a unei tone de noi studii efectuate pe această temă , beneficiile acestuia sunt imense .

 

Aici sunt 9 dintre ele.

Pregăteste-te  să fi uimita …

1 . Reduce riscul de SIDS(moartea infantila subita) pentru copii și atacul de cord pentru mama .

Sudden Infant Death Syndrome(SIDS) , care este responsabil pentru peste 2.200 de decese infantile in SUA anual . Studiile sugereaza ca alaptarea reduce riscul cu 36% -50 % … asta inseamna  între 700-1.100 copii pe an, care ar putea  sa isi sărbătoreasca ziua de naștere . Pentru mame , un nou studiu sugereaza ca alaptarea ar putea opri de 14.000 de atacuri de cord pe an .Wow . Doar wow …

2 . Copilul va avea mai putine infectii ale urechii .

Dacă ați avut vreodată o infectie la ureche , știi cât de dureros este. În cazul în care copilul tău a avut vreodată o infectie la ureche … ei bine , știi cât de greu este sa te uiti la el cum trece prin acea durere. Dar studiile arata ca alaptarea reduce de fapt, riscul de infectii ale urechii cu 50% – și ii diminuează si severitatea . Orice lucru care poate ține copilul departe de  dureri de nedescris , vizite la doctor, și doze multiple de antibiotic, este un lucru bun . ( Mai ales ca antibioticele ucid bacteriile bune , imunostimulatoare , precum și pe cele rele . )

3 . Mai multe endorfine pentru mama , fara calorii.

Actul de alaptare la san  elibereaza oxitocina , altfel cunoscuta sub numele de “hormonul dragostei “.  Și nu subestimam puterea aceastuia.

Se pot declanșa toate acele sentimente de încredere , dragoste , afecțiune  în tine datorita lui precum si scăderea riscuuil de depresie postpartum.  Scade tensiunea arterială , ajută să vă relaxați , și sa dormiti mai mult . Pe scurt , vă ajută să fiti un părinte mai bun .

Deci, nu este nevoie de ciocolata cu calorii grele – du-te si alapteaza-ti copilul!

Sau alapteaza si mananca si un baton de ciocolata. . Nu spunem nimanui…

4 . Reduce foarte mult riscul de cancer ovarian .

Revolutionara  cercetare sugereaza ca mamele care au avut cel puțin trei copii și alăptați pentru un total de 31 luni sau mai mult au un risc de 91 % mai mic la aparitia  tumorilor de cancer ovarian . Da, ai citit acest număr corect . Și e foarte mare . De asemenea, studiul a constatat ca mamele care alapteaza la san un copil, timp de 13 luni sau mai mult, au cu 63% mai putine sanse de a dezvolta o tumora decat cele care au alaptat pentru mai puțin de 7 luni.

( Notă : Sarcina protejeaza impotriva cancerului ovarian , dar acest studiu a analizat ratele specifice de cancer ovarian la femeile care au fost deja mame . )

5 . Vă protejează împotriva cancerului de san .

Acesta este un mare lucru , și foarte trist, un secret bine păstrat . Cercetarile arata ca mamele care alăptează timp de 12 luni sau mai mult și nu au un istoric familial de cancer de san au un risc cu 28 % mai mic de a avea boala mortala . Și pentru femeile care au un istoric familial de cancer de san ? Surpriza ! Ele au un risc mai mic cu 59 % !

În plus , se va reduce riscul pentru cancerul de san daca copilul alaptat este o fetita

. Se adaugă până la 5.000 mai putine cazuri de cancer de san pe an .

 Organizatiile ce lupta impotriva  cancerului de de ce nu pun aceste studii in public pentru dezbatere?

6 . IQ mai mare pentru copil .

Un recent studiu , bine conceput , arata caci copiii care au fost alaptati exclusiv la san  timp de 6 luni au avut , în medie , un IQ  cu 4 puncte mai mare decât cei care nu au fost alaptati. Există, de asemenea, studii care sugereaza ca bebelusii alaptati la san au ” EQ “, zis si  inteligenta emotionala, mai mare. EQ îmbunătățit înseamnă căci copiii sunt mai în măsură să gestioneze relațiile , sunt mult mai auto-motivati. În plus , acestia sunt mai în măsură să se ocupe bine de situatiile  de stres și crize emotionale.

7 . Astm mai puțin , plămâni mai puternici.

Un studiu din 2007 sugerează că alăptarea este asociat unui risc cu  27 % mai mic la  astm . Pentru aceia dintre noi care au astm si au avut o experiență îngrozitoare de lupta pentru a respira ,  este un beneficiu binevenit ! Noi cercetari , de asemenea, sugereaza ca alaptarea creste capacitatea pulmonară ( parintii pasionati de viitori înotători, să ia notă… ) și , în general, protejeaza impotriva infectiilor respiratorii . Acesta este un alt motiv pentru care laptele matern este indicat celor nascuti prematur, care se nasc cu plămâni imaturi.

Mamele care au suficient lapte ar trebui sa se gandeasca la donarea de lapte matern catre  mamele care nu pot produce suficient pentru copilul lor.

8 . Diaree mai puțina și voma mai putina( Pentru copii… )

Nu este amuzant  atunci cand copilul tau pierde alimente și lichide non-stop, și trebuie să fie dus de urgenta la camera de garda , deoarece el sau ea nu isi poate pastra aceste lichide . Asta se intampla atunci când infecțiile gastro-intestinale si virusii isi fac de cap.

Aici alaptarea la san poate fi un super-erou. Adevărat .

Alaptarea la san reduce riscurile de infecții gastro-intestinale cu 64% – inclusiv enterocolita necrozanta, care pot afecta copiii prematuri . Nu e nimic mai reconfortant decât sa stii caci copilul tau a obtinut un amestec final de electroliți , apă , anticorpi , și calmante chiar din propriul laptele matern .

În plus , totul e natural.

9 . Mai mult somn pentru mama !

Unele studii mici, sugereaza ca mamele care alapteaza obțin cu 40 de minute mai mult  somn pe noapte decât mamele care nu alăptează . Este nevoie de mai multe cercetari , dar bănuim că există mai multe. Voi mai cauta. Alaptarea la san derajzeaza mama mult mai putin, nu ai nevoie sa pregatesti sticle, sa le incalzesti, sa faci testul mainii.

 

Aveti nevoie de mai multe motive pentru a alapta la sân?  ? Crede-ne , există mult mai multe! Știm că alăptarea protejează împotriva mult mai multor boli decât cele menționate aici , de exemplu, leucemie , alergii , diabet , etc.

De fapt , noi tocmai am început doar să zgâriem putin  suprafața dura a cunoasterii beneficiilor laptelui matern, cu acest post. La urma urmei , laptele matern are niște chestii destul de puternice pe  acolo …  uciderea celulelor tumorale ( potential tratament pentru pacientii cu cancer ? ) , celule stem ( potential tratament pentru Alzheimer , Parkinson , leziuni de organe ? ) , si peste 400 de ingrediente diferite , care nu se pot recrea într-un laborator .

Teoria noastră ?

Dacă noi toți am lucra împreună pentru a elimina obstacolele care fac din alăptatul la san, un lucru obositor, stresant, fara grad de importanta mare,  în felul nostru , și ne asiguram că fiecare mamă primește ajutorul de care are nevoie , sumele de bani si vieti  economisite în fiecare an, ar fi astronomice .

La treaba.

20131204-174308.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.