, / 528 0

Castelul Fonthill

SHARE
Castelul Fonthill

Fonthill West Room  West Room Exterior_Winter Saloon Fonthill Dormer Crop off left red strip on window, clone out picture on top RHS Fonthill Map Room DarkenAcest castel super bestial, are o poveste amuzanta in spatele lui.

Fonthill a fost caminul arheologului american, Henry Chapman Mercer, cunoscut pentru priceperea cu care fabrica faianta decorativa. Construita intre 1908 si 1912, prin metoda turnarii din ciment la fata locului, are 44 de camere si 200 de ferestre, 18 seminee si 10 bai. Interiorul a fost initial pictat in culori pastel, dar timpul si razele soarelui au distrus orice urma de detalii cromatice. contine foarte mult mobilier incastrat si este decorata cu si mai multe bucati de faianta pe care insusi Mercer le-a facut, in timpul miscarii artistice Arts & Crafts.

Ceramica este incastrata si ea in cimentul casei, pe langa alte artefacte stranse de arheolog in timpul peregrinarilor prin lumea toata. Gasesti acolo, tablite cu scriere cuneiforma din Mesopotamia, datate 2300 iCh, peste 100 de printuri din colectia proprie, si peste 6000 de carti cu adnotarile cu Mercer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.